Румен Петков: Агресията на обществото травмира специалните служби
Румен Петков: Агресията на обществото травмира специалните служби / netinfo

Обезпокоен съм като политик и като бивш вътрешен министър от спекулациите и агресията срещу специалните служби, защото това ще доведе до два неприятни ефекта, каза Румен Петков в Плевен днес.

«Боя се, че с тази системна агресия от последните 8-10 месеца ние всъщност травмираме специалните служби и не създаваме нормални условия за работата им», каза още бившият вътрешен министър. Вторият негативен ефект е отношенията, които се формират у нашите партньори към специалните ни служби. Румен Петков допълни още, че НСС е била едно от най-добре структурираните и работещи звена, а с тази агресия сега срещу ДАНС ние даваме много лош пример и основание на нашите партньори да си зададат въпроса има ли в България нещо, което може да остане скрито от обществото.

По отношение на формирането на парламентарен орган, за контрол на спецслужбите - подкомисия в рамките на постоянната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред или самостоятелно такова звено, Петков заяви, че от БСП са заинтересован това да стане максимално бързо. Той не се ангажира да назове и име на евентуален председател на бъдещото звено за контрол.