Регионалните вестници днес
Регионалните вестници днес / archive.dariknews

Вестник "Посредник" този петък пише:

Какво ще решават плевенските съветници в 40 точки
дневен ред на 27 февруари

Как от "Нексанс" са избрали да инвестират тук и кога
започва строежът на завода

Шарено и стилно Макси сватбено изложение беше
открито за трети път

Може ли лекар дерматолог и иглотерапевт да е успешен
музикален мениджър

В чия полза приключи съдебният спор на Джейлян Демирев с
певица от Северняшкия

Колко красавици се включиха в новото издание за избор на "Лице на
читателите" и каква е наградата

Темите в петъчния брой на ежедневника "Посоки":

Изграждането на новия завод за автомобилни компоненти в Плевен започва през пролетта. Кметът на Плевен проф. д-р Димитър Стойков се срещна вчера с представители на инвеститора - фирмата "Нексанс Аутоелектрик Груп". Подробности - на страниците на «Посоки».

Колко е средната работна заплата в Плевенско според Статистиката?
През четвъртото тримесечие на 2013 г. средната месечна заплата за област Плевен е достига 614 лева, отчита Териториалното статистическо бюро в Плевен. Възнагражденията в региона са едва наполовина от тези в столицата.


Тема с продължение: Обезопасиха моста при Ясен. Съоръжението обаче се нуждае от основен ремонт, е констатирал главният инженер на Община Плевен след проверка на подадения на 19 февруари сигнал, че съоръжението се руши.

Архивите разказват: Или как и защо некадърно управление съсипва плевенска фабрика

Близо 15 000 души са получили помощ от БЧК в Плевен. Резултатите бяха отчетени на общо областно събрание на организацията пред председателя й Христо Григоров и генералния й директор доц. д-р Красимир Гигов.

Вестник "Зетра" този четвъртък информира:

650 нови работни места разкриват инвеститори в Плевен през първата половина на годината. Това пише в броя си от четвъртък регионалният вестник "Зетра", като се позовава на информация от кмета на Плевен проф. д-р Димитър Стойков. "Постигнахме едно ново, много съществено перо в приходната част на бюджета - това са европейските средства", казва пред "Зетра" градоначалникът на Плевен. На стр. 2-ра ще прочетете мнението му за местния бюджет 2014-та година и прогнозата му за развитието на Плевен през тази година.

От страниците на вестника ще разберете, как бе почетена паметта на Васил Левски в Ловеч и в Плевен. Дали ще изпълним заветите на Левски зависи само от нас, твърди пред вестника ловешкият историк Теодор Тончев.
"Обичам да махам и поставям маски", казва пред "Зетра" легендарният актьор Йосиф Сърчаджиев.

Земеделците очакват по-ниски добиви на зърнените култури заради по-малкото влага до момента, а за гроздето прогнозите им са по-оптимистични, цитира регионалният вестник експерти в бранша. Петгодишната хегемония на лилавото в сватбените украси в Плевен вече отстъпва на друга мода, в която властват пастелните цветове и винтидж-стила.

В броя ще прочетете и информация за откриващото се днес в Плевен сватбено изложение. Образователни концерти в училищата започва ловешкият духов оркестър, пише още "Зетра".

На страниците на вестника ще намерите интервюта с троянския колоездач Владимир Русенов, който тази година ще се състезава за испански клуб, и със спортния директор на футболния "Литекс" Стойчо Стоилов.

В новия брой на „BG Север" от петък - 21 февруари пише:

„Роми разфасоват моста над река Вит край Ясен", е водещото заглавие на най-новия брой на седмичника „BG Север". Циганите трошат бетона, вадят арматурата за старо желязо, въпреки обявените ден по-рано мерки за обезопасяване.

„Огромни ями зеят в центъра на Плевен, виновна била кризата", съобщава изданието от 3 стр. Става дума за нереализирани строежи, стигнали само до изкопаване на гигантските трапове за тях.

„Цената на зависимостта на БСП от „Атака" я плащат всички българи", заявява Румен Петков на 4 стр. Според плевенския политик Станишев гледа на ПЕС като на ЕООД. От същата страница вестникът съобщава: „АБВ стартира кампанията си в Плевен".

От страницата за бизнес става ясно, че „Банкерите прогнозират спад на лихвите тази година".
На 6-та можем да прочетем за страха от ваксини, на който стават подвластни все повече родители.

„Фотографиите са безмълвни изстрели", това казва известният журналист Иво Хаджимишев на изложбата „Незаличимо", която бе открита в галерия „Бешков" по повод 116 г. БТА. Подробности - на артстраницата на вестника.

„Когато всички мислим еднакво, значи никой не мисли достатъчно", заявява в специално интервю пред изданието новият областен лидер на БСП Мирослав Михайлов.

9-та страница е посветена на незабравимата Саша Филипова - „аристократката" на театъра.
Вестникът предлага разнообразна спортна информация на стр. 15, а от последната 16-та може да се научи каква е голямата награда на сватбеното изложение.

В броя ще намерите още т.в. справочник, много интересни новини, практични съвети, малки обяви, хороскоп, кръстословица и други развлекателни четива.