Прегледайте вестниците тук ...
Прегледайте вестниците тук ... / netinfo
“Братя българи, грабвайте оръжието, защото полицията не може да ни защити”, това е водещо заглавие в “Посредник” днес. С тези думи апелира към съселяните си жител на село Мечка на среща на обществеността с полицията и местната власт. Хората от селото са жертви на грабежи, кражби, заплахи за убийства и нападения, те обвиняват за случващото се местните роми. Населението се оказва тероризирано от ромите, а полицията не може да се справи с проблема. Още по темата четете на страница 3 във вестника.

Магазин в центъра на Плевен изгоря за минути, 32-годишен минувач спасява от огъня продавачката, която останала заключена вътре в горящия магазин. Спасителят на жената е разбил вратата, за да я извади от разрастващите се пламъци.

В яслите дългоочакваните ремонти започнаха неочаквано, научаваме още от “Посредник”. За неясната ситуация около ремонтните дейности на местата за отглеждане и възпитание на най-малките жители на Плевен, може да прочетете от страница 4.

И още нещо за учениците. От община Плевен са изпратили покани до две фирми за превоз на ученици от закритите училища. Причината за изпращането на поканите е, че откритият конкурс за избор на изпълнител на поръчката се провали, тъй като не беше подадена нито една оферта.

Международният фестивал на духовите оркестри, който идва в Плевен, е намерил място на първа страница във вестник ”Посоки”. За първи път този фестивал ще се проведе в Плевен. Събитието е посветено на Деня на независимостта на България - 22 септември. Освен в Плевен фестивалът ще върви паралелно във Велико Търново и Стара Загора. На 19 септември в Плевен пристигат пет чуждестранни и три български оркестъра. Те ще направят атрактивно дефиле по пешеходната зона на града - от площад „Стефан Стамболов” до площад „Възраждане”.

В Професионалната гимнация по туризъм учители и ученици ще са с униформи през новата учебна година, четем още в изданието. Учителите ще са с черни пола и сако и блуза в прасковен цвят. Униформите на учениците са в цвят бордо и ще бъдат комбинирани с черни поли и панталони, а ризите ще са бели. Доставени са вече и емблемите. Ефектът относно наличието на униформи в училището ще е освен естетически, и социален, коментират учителите. По този начин се облекчават родителите относно участието в модната надпревара, която владее в ученическия свят.

От "Топлофикация" Плевен искат промяна в Гражданскопроцесуалния кодекс, за да могат да се справят с длъжниците. Въпросът е в това, че новата правна рамка на Кодекса допълнително затруднява събираемостта с въвеждането на обширен списък на вещи, по отношение на които не могат да се извършват принудителни действия от съдебните изпълнители, казват от плевенския ТЕЦ.