Преглед на печата днес
Преглед на печата днес / dariknews.bg

"Какво ще се появи на мястото на Циментовия" е водещото заглавие в новия брой на регионалния всекидневник "Посредник".

"Усилено се работи по заравняването на терена на мястото на Циментовия завод край Плевен, видя "Посредник". Миналата година, през март, с много снимки и подробен репортаж ви разказахме как разбиват завода. Тогава, въпреки снега и студа, всеки ден огромни камиони, пълни с пръст и бетонни късове, потегляха от неработещото предприятие към близката кариера. Там голям багер разбиваше камъните, а група роми от Ясен ги доразбиваше, за да извлече желязото от железобетона.
Сега слух твърди, че на земята, където 100 години се произвеждаше плевенски цимент, ще се изгражда фотоволтаичен парк.
Потърсихме за официална информация пиара на фирмата собственик на земята - "Холсим България" АД".

Една футболна новина четем още от първа страница на "Посредник". "Спартак 1919" победи Мездра в двубой (почти) без футбол": "В двубой, в който почти нямаше футбол, а демонстрация на циркови умения, в неделя отборът на "Спартак 1919" победи "Локомотив" - Мездра с 5:0 и оглави класирането в Северозападна "В" Аматьорска футболна група. Циркът бе дело на гостите, които бяха дошли за провокации, конфронтиране и при всяка възможност остри влизания или юмручна разправа. Истинските голове в този мач бяха два". В репортажа става ясно, че на терена е имало всичко друго, но не и футбол.

На страниците на новия брой на регионалния всекидневник ще намерите информация и за първите по рода си матури 2в1 - "За зрелостниците: "От здравия разум до поетическото безумие", Кандидат-гимназистите: "Бабата, която хранеше котките".

Каква е програмата в афиша на Общината за 24 май - четете на страница 2 в новия брой на "Посредник".

В броя още: "Зърното - по-ниски добиви, по-високи разходи. А цената на хляба?", "Халва, чорапи и гащи - "мода" на площада", "През 2030 година 70% от смъртните случаи ще са заради цигарите, ако не спрем пандемията сега".