Преглед на печата днес
Преглед на печата днес / dariknews.bg

Искър замръзна! - това научаваме от първа страница на новия брой на регионалния всекидневник "Посредник".

В района между плевенските села Байкал и Гиген, малко преди за се влее в Дунав единствената българска река, която извира на юг от Балкана и тече на север замръзна изцяло.

 "Купуваме паяк втора употреба.

Част от общинските паркинги ще бъдат отдадени под наем", четем още в "Посредник". "Промени предстои да бъдат направени още тази седмица и в звено"Паркинги и гаражи", като по думите на кмета Димитър Стойков това се налага от факта, че през последните години ефективността му непрекъснато намалява. Стига се дотам, че много паркинги не могат да покрият разходите си за персонал, осигуровки и т.н. По думите му, Общината ще си запази паркингите до Областна администрация, зад Мавзолея, зад Театъра и зад Регионалния исторически музей. Цената за час престой на общинските паркинги ще бъде 1 лев.
Освен това Общината обмисля закупуването на паяк втора употреба, като идеята е вдигнатите коли да бъдат репатрирани на паркинга зад РИМ.

 И за още една придобивка четем в новия брой на регионалния всекидневник -

"УМБАЛ "Д-р Георги Странски" вече с инсинератор" . "За инсинератор в УМБАЛ "Д-р Георги Странски" - Плевен се говори от поне 7 години, но по една или друга причина реализирането на идеята все се отлагаше. До вчера. На 15 ноември 2010 г. тогавашният изпълнителен директор на болницата - доц. Димитър Стойков подписва решение за обявяване на открита процедура за доставка на специализирана система за обезвреждане на опасни болнични отпадъци. Като мотив е посочено предстоящото изтичане на договор за третиране и унищожаване на тези отпадъци. Изискванията към специализираната система са да е напълно окомплектована, включително с автоматичен парогенератор, компресор и система за омекотяване на водата и да е с капацитет не по-малко от 6 тона опасни болнични отпадъци за период от един месец при работа на една смяна от 8 часа.
Договор за доставка е сключен на 13 октомври 2011 г. с великотърновската фирма "Хигиенно-медицинска индустрия" ЕООД.Според актуалната информация в регистъра на Агенцията по обществени поръчки, изпълнението му е приключило на 26 януари 2012 г.

И за един сериозен проблем - "Раздадоха в детските градини минерална вода, неподходяща за деца". "Стотици бутилки минерална вода от по 500 мл е раздала като дарение по детските градини фирма "Хранкомерс" в края на месец януари, научи "Посредник". Водата е марка "Девин" и е неподходяща за деца под 7 години заради високо съдържание на флуорид в нея. Част от директорите, които са получи от водата, са я върнали, други са я прибрали по складовете. Свързахме се с изпълнителния директор на "Хранкомерс", Слави Хинов. Toй обясни, че служителите не са съобразили, че водата не е подходяща за деца под седем години, ще си я приберат обратно и ще бъде раздадена изворна".

В новия брой на регионалния всекидневник "Посредник" ще прочетете още: "Отдават на концесия 17 язовира в общината", "Общинският инспекторат с нов шеф", както и една тема в две гледни точки - "Църквата и БЧК нямат пари за плевенските бездомници. И богатите не дават" и "Подслоняват бездомници в хотел "Сторгозия".