Преглед на печата
Преглед на печата / dariknews.bg

В "Посредник" този понеделник можем да прочетем:

Какво отличие получи Специалният кариерен център на помощното училище

Колко са номиниранита за четвъртата награда"Акад. Юрдан Трифонов" и кои са те.

Станаха ли модерни туите в Плевен и къде бяха засадени още от тях

Според кого, Левски е най - ясната загадка и какви са доводите за това

Кой град в региона ще се сдобие с околовръстно

Как се представиха баскетболистите и волейболистите ни в мачовете си.

В 36 брой на вестник "BG Север" от петък пише:

"Затворници искат да смучат пари от бюджета за приумици" е водещото заглавие на 36 бр. на в. "BG Север". Материалът информира за две дела в плевенския Административен съд, в които лишени от свобода претендират за огромни обезщетения от правосъдното министерство, защото условията в затвора не им харесвали. В коментарната си рубрика изданието определя претенциите на двамата затворници като прекалено скъп майтап с държавата.

На "конфликтната" 3 стр. ще прочетете още за съдбата на 5 деца, изоставени от родителите си, за тийнейджърът, който пощури пожарникарите и лекарите в Плевен, за потвърдените от Апелативния съд мерки за неотклонение на новите задържани по делото за невзривената бомба и др.

Основната тема на 4 стр. е Международната конференция за борба с престъпността във Виена, в която участва и плевенският депутат от Коалиция за България Румен Петков. Страницата информира още за работата по изготвянето на интегрирания план на Плевен, за предстоящото прекрояване на общинските наредби и др.

"Данъкът върху спестяванията ще ощети най-вече бедните" е водещият коментарен материал на 5 стр. От останалите бизнес новини на страницата ще научите как се справят в кризата малките фирми от рекламния бранш, големите компании като "Литекс Моторс" и др.

За поредното безумие в образователната ни система, което би трябвало да спре агресията в училищата, можете да прочетете на 6 стр.
Как цар и БСП-депутат представиха втория том на "Руските паметници от Освободителната война" ще научите от 7 стр.
Експертното мнение трябва да измести административно-командния подход - твърди в интервю за вестника Йонита Иванова, началник на отдел "Култура и образование" в община Плевен.

На нестихващата емиграционна вълна у нас и на новите дестинации, които българите търсят, за да напуснат родината си, е посветена 9 стр. на броя.
Обширна информация за представянето на футболистите от плевенския "Спартак" в турнира за купата на България ще намерите на спортната 15 стр.

Как въздействат на човека очилата тип "Ти мене уважаваш ли ме?", къде растат тикви като гъби червенушки и кои известни рожденици трябва да почерпят тази седмица ще научите от 16 стр.

В седмичника ще намерите и полезни съвети, граждански обяви, кръстословица, хороскоп, спорт и забавни четива за уикенда, програмите на ефирни и кабелни телевизии и много новини.