Преглед на печата
Преглед на печата / dariknews.bg

"Деси вършее в Слънчев бряг. Набира момичета за работа, осигурява им квартира и... още нещо" - това е водещото заглавие в новия брой на регионалния всекидневник "Посредник". "Под публикацията ни от 2 февруари, в която скандалният ясновидец Деси от Пелово, който не толкова отдавна излежа присъда от 4 години за това, че по време на своите сеанси малтретирал момичетата, разтревожено момиче написа, че същият човек в момента набира момичета за работа в Слънчев бряг. В съобщението си то ни разказва, че пеловският екстрасенс разпространява два типа брошури. В едните набира момичета за офис секретарки и мобилни операторки, а в другата прави реклама на ясновидските си способности. Осигурявал и квартира на момичетата.

Девойката, която сигнализира обаче споделя, че е присъствала на разговор, в който Деси казва на друго момиче, че в момента не може да осигури място за нощувката й и ако желае може да се настани в неговата стая. От проведения разговор тя разбрала, че най-вероятно потенциалната работничка се е съгласила. Усъмнилото се момиче решава да провери в интернет за ясновидските способности на Деси и попада на всички публикации за него. Силно притеснена за момичетата, които могат да се съгласят да нощуват при младия мъж, решава да пише и заявява, че ще съобщи и в полицията.
На единия флайер, в който Деси търси офис секретарки не е посочено име, а е оставен само мобилен номер. Ние решихме да проверим кой отговаря.
Проведох три разговора с този "работодател". Първият му въпрос беше от кой град съм, след това с кой живея. Каза ми, че поема квартирата ми в хотел "Кристал" и искаше да се видим на момента. След това попита на колко години е приятелят ми и с какво се занимава. Обеща ми заплата над 1 000 лв. Каза, че ще звънне след малко и заяви категорично: "Имай готовност да тръгнеш веднага".

"Община Червен бряг дадена на прокуратурата", пише още в новия си брой "Посредник".

"Сметната палата е изпратила на прокуратурата одитния си доклад за финансите на община Червен бряг. От контролния орган са проверявали финансовото управление на общината за 2010 и 2011 г.
Резултатите се пращат на главния прокурор при наличие на престъпления, припомнят от Сметната палата.

Общината не е събирала достатъчно ефективно местните данъци и такси, както и наемите от свои обекти. В резултат е увеличен размерът на просрочените вземания. Извършвани са капиталови разходи без решение на Общинския съвет. Липсвали са и правила за контрол и управление на общинското имущество. Допуснати са и нарушения при възлагането на обществени поръчки. Тази част от доклада се изпраща и на Агенцията по обществени поръчки. Десет са препоръките, които администрацията трябва да отстрани. Две са препоръките към Общинския съвет".

"23 милиона за транспорт", четем в "Посредник".

"Кметът проф. д-р Димитър Стойков съобщи, че преди дни е подписал договор за реализация на проектното предложение на Община Плевен за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по проект "Подкрепа за интегриран градски транспорт" по ОП "Регионално развитие". Това е най-големият като финансов ресурс европейски проект, по който ще работи Плевен, пресмята кметът. Транспортният проект ще се изпълнява в рамките на 36 месеца и е на стойност 23 322 000 лв. Партньор на Общината по проекта е фирма "Тролейбусен транспорт".

В новия брой на "Посредник" ще прочетете още: "ДНЕС канят депутати на среща", "Ще паркираме с SMS?", "Как не трябва да се списва вестник", "Може ли музей да се побере в куфар", "Плевенските остриета" с открита тренировка по американски футбол".