Преглед на печата
Преглед на печата / dariknews.bg

От страниците на вестник "Посредник":

Какво изкара на протест хората от аграрните институти в Плевен

Как още една жена има възможност да роди след операция от рак на маточната шийка

Готови ли са плевенчани за Края на света

Къде младежи, напуснали институции се учат на занаят

Какво пожелаха малки сурвакари и коледари на общинското ръководство

Защо рок група реши да се събере отново след две години и то точно за Края на света

"Задигат маркови парфюми по заявка на клиентите" е водещото заглавие на бр. 44 на в. "BG Север". Материалът разкрива подробности около новия "бизнес", който въртят от известно време в Плевен група местни младежи.

От 3 стр. ще научите с какво бе наказан син, който преби майка си заради неплатени сметки, защо съдът върна на поста й бившата директорка на Дома за медико-социални грижи в Плевен и ще прочетете още новини от храма на Темида.

Основният материал на 4 стр. е за обновения с пари от фонд "Земеделие" детски дом в с. Тотлебен - проектът за ремонта е на стойност 1,5 млн. лв. и е спечелен от община Пордим. На страницата ще намерите още информация за протеста на майките в Плевен и анкета сред възрастни плевенчани с въпроса: "За какво ще ви стигне увеличението на пенсиите?"

Бизнес страницата предлага богата информация за плевенските фирми, които изнасят продукцията си в ЕС и в трети страни, за коледните намаления, които заляха магазините, за международните проекти в Дунавския регион и др. "В Плевен продължава да липсва достъпна среда за инвалидите" е заглавието на основния материал на 6 стр. Там ще намерите и постоянните рубрики "Гневът на младите" и "Послушай лекаря".

"Артседмица" започва с въпроса "Ще разработи ли общината най-после стратегия за развитие на културата?" Страницата предлага и коментари по "културните" скандали в града през последните дни. Ветеринарите трудно оцеляват, защото броят на животните драстично намаля - твърди в интервю за изданието д-р Христо Алексиев, управител на фазановото стопанство към плевенското Ловно-рибарско дружество.

9 стр. разказва за съдбата на незрящата Теодора / 9 г./ и на нейната майка, която не губи надежда, че дъщеря й ще прогледне. Загубата на баскетболистите от "Спартак" /Пл/ при гостуването им в Стара Загора е основният материал на 15 стр. Колко двойки си казаха "Да!" на сакралната дата 12.12.2012 г. и кои известни рожденици трябва да почерпят тази седмица ще разберете от 16 стр.

В седмичника ще намерите и полезни съвети, граждански обяви, кръстословица, хороскоп, спорт и забавни четива за уикенда, програмите на ефирни и кабелни телевизии и много новини.