Предлагат три ловешки училища за средищни
Предлагат три ловешки училища за средищни / netinfo

Предложение три ловешки училища да получат статут на средищни е внесено в Общинския съвет в Ловеч, съобщи зам.-кметът Пламен Петков. Това са СОУ „Св. Кирил и Методий” в Александрово, ОУ „В. Левски” в Малиново и ОУ „Кирил и Методий” в Ловеч, които ще приемат децата от закритите училища.

Тези училища отговарят на необходимите изисквания за осигуряване на учебна дейност, транспорт, столово хранене, целодневна ангажираност на учениците, които пътуват от други населени места. Директори на 4 училища са внесли искания за дофинансиране от страна на общината на маломерни паралелки.

Такива са 6 паралелки в СОУ”Кирил и Методий” село Александрово, като директорът настоява 15 ученици да бъдат дофинансирани. Според действащия стандарт издръжката на един ученик е 1 105 лева годишно. За една година издръжката на 15-те ученици е 20223 лева, от тях 5556 лв. са от бюджета на 2008 г.

Искането на училището в Малиново е за дофинансиране на 26 ученици. Нужните средства са 28730 лв. за една година, от които 7 182 са от бюджета на 2008 г. Предложение за дофинансиране на 1 ученик за една паралелка, профил „Изобразително изкуство”, има за училище „Тодор Кирков”. Сумата е в размер на 2 036 лв. за годината, като 509 лв. са от бюджета за тази година.