Поставят видеонаблюдение на шестте детски площадки
Поставят видеонаблюдение на шестте детски площадки / dariknews.bg

Кметът Стойков оповести резултатите, от проверката на управляващия орган, във връзка с изпълнението на проекта "Организация на уличното движение с подобряване на физическата среда в град Плевен", който беше приключен на 15 юли тази година.

"С болка ви споделям, че от тогава до сега са нанесени много тежки поражения върху нивоизградените детски площадки", каза Димитър Стойков пред медиите и допълни: „Съборени и изтръгнати са вратичките на оградите, потрошени са люлки и пейки". Кметът каза, че след пет години, контролиращият орган ще направи проверка, как са поддържани тези детски площадки. В тази връзка Община Плевен подготвя за реализация видеонаблюдение на всички детски площадки. Информацията от него ще бъде подавана както на ОД на МВР - Плевен, така и на медиите в града, за да се покаже, кой всъщност разбива и ограбва тези площадки. Съответно ще се прибегне и до санкционирането на извършителите, обясни проф. Стойков.

Иначе, от страна на управляващия орган, забележките по проекта са минимални - вижда се, че са счупени пейки, люлки, но си личи, че е изпълнено, а после е потрошено. Всички щети ще бъдат възстановени за сметка на общината. "Така ще бъде и през следващите пет години със всички, щети, които се случват по тези обекти", каза кметът. Той съобщи още, че контролиращите органи са отчели изпълнението на проекта и са склонни, при положение, че общината поеме ангажимента да възстанови всички щети, да не налагат санкции в момента, а те могат да достигнат до 25% от стойността на обекта, а при стойност 7 милиона, това означава 1,75 милиона лева.

Монтирането на оборудване за видеонаблюдение за шестте детски площадки ще струва на общината около 30 000 лева.

По проект "Организация на уличното движение с подобряване на физическата среда в град Плевен", бяха ремонтирани и улиците "Хемус", "Гренадирска" и "Г. Кочев".