Помагат на жени с репродуктивни проблеми в Ловеч
Помагат на жени с репродуктивни проблеми в Ловеч / Sofia Photo Agency

Мобилен център за информация и подкрепа на жените с репродуктивни проблеми ще бъде създаден в Ловеч. За това информират от пресцентъра на областната управа. Инициативата е на Фондация "Искам бебе" съвместно с областния управител на област Ловеч Николай Нанков. Фондацията оказва активно съдействие при решаване на проблемите с репродуктивното здраве на семействата и несемейните двойки в България.

Центърът за подкрепа в Ловеч се създава в навечерието на Деня на родилната помощ - 21 януари. На 20 януари от 10.00 часа в зала 101 на Областна администрация Ловеч ще се проведе работна среща, на която ще се разискват репродуктивните проблеми, а жени, които се борят от години да имат дете, ще разкажат за живота си. В срещата ще участват областният управител Николай Нанков, Радина Велчева - председател на фондацията "Искам бебе", АГ-специалисти, родители. На събирането ще бъде представен и координатор на фондацията за Ловешка област.

Преди срещата, в Ловеч ще бъде въозобновена една от най-старите български традиции на Петльовден - ще се направи курбан и ще бъде отслужен молебен за здравето на българските деца в църквата "Света Троица" от 8.30 часа. След ритуала всички детски градини и ясли в града ще получат осветени икони.