Полицията разби две престъпни групи за кражба на кабели в Плевенско
Полицията разби две престъпни групи за кражба на кабели в Плевенско / Dariknews.bg

Разбити са две организирани престъпни групи за кражби на проводници от електропреносната и телекомуникационната мрежа в Плевенско. За това съобщават от пресцентъра на МВР в Плевен.

При полицейска акция рано сутринта на 25 юли е щурмувана хижа край Пордим където са задържани петима мъже и една жена. Криминалисти и охранители от ОД МВР Плевен и Ловеч са задържали двама мъже от Плевен - на 28 и 29 години, 32- годишен от село Мечка, жена на 22 години от село Върбица и двама нейни съселяни - на 30 и 33 години. Всички те са криминално проявени и осъждани. Групата е извършила кражба на 158 метра проводник от землището на плевенското село Деков, съобщават още от полицията.

В хода на операцията е проверен и лицензиран пункт за изкупуване на метали в Тотлебен. Там проверяващите намерили обгорелия меден проводник. На пункта е заловена и друга група от петима мъже от село Мечка- на 17, 22 ,25, 39 и 56 години. При проверка е установено, че те дошли да продадат 69 килограма мед. Същата нощ мъжете разкопали и обгорили меден проводник, собственост на БТК от село Деков, който подготвили за продажба.

Лицата са задържани за 24 часа. Работата по случая продължава разследващ полицаи.