Полицаи прибраха 47 кг. канабис, отглеждан в частен двор
Полицаи прибраха 47 кг. канабис, отглеждан в частен двор / od-mvr.lovech

Ловешки криминалисти иззеха близо 47 кг. канабис при претърсване на частен дом в село Българене и апартамент в град Ловеч, съобщи на брифинг директорът на ОД МВР-Ловеч-комисар Георги Иванов. Пред журналистите той обясни, че операцията е реализирана на 7 август 2013г. от служители на РУП-Ловеч.

Полицаите са претърсили къща в ловешкото село Българене, обитавана от 44 годишен мъж и неговите родители. В дворното място са намерени и иззети 23 зелени растения със средна височина около 270 см., като всяко грижливо е било привързано към дървен кол. Насажденията, които са с бруто тегло 46,645 кг. са били заградени с два реда царевица.
При последвалото претърсване, в къщата са намерени и иззети два полиетиленови плика със суха тревиста маса, с тегло 0,475 кг.

След извършени допълнителни процесуални следствени действия в жилище на семейството в град Ловеч са намерени и иззети още 12 семена и 0,030 кг. суха тревиста маса. На всички растения и открити вещества е направен полеви тест, който реагира на наркотичното вещество канабис.

Комисар Иванов съобщи още, че мъжът не е криминално проявен и до този момент не е бил известен на органите на реда.
Задържан е за срок от 24 часа в РУП-Ловеч и по случая е образувано досъдебно производство.