Още 30 плевенчанчета тръгнаха на градина
Още 30 плевенчанчета тръгнаха на градина / снимки: Люба Нинова

Нова детска група за 30 малчугани беше открита официално днес в ОДЗ "Трети март" в Плевен. На откриването присъства и градоначалникът Найден Зеленогорски, който преряза лентата и на обновените помещения на детското заведение. То е най-голямото в града - има 3 яслени и 5 градински групи, а само през тази година в него са постъпили общо 210 деца. Със създаването на новата група са открити и нови 4 работни места - две щатни бройки педагогически и две щатни бройки непедагогически персонал.

Решението за откриването на нова група беше взето от общинските съветници на сесия през месец юли тази година. През месец ноември миналата година беше завършена и реконструкцията на кухненските помещения в ОДЗ "Трети март", беше закупено и съответното оборудване. В пълната подмяна на вентилационната и електроинсталацията, на ВиК инсталацията, за закупуване на нови хладилници, фризери и друг инвентар са вложени общо близо 85 хил. лв. от общинския бюджет.

Още 30 плевенчанчета тръгнаха на градина
netinfo

През последните години Община Плевен е разкрила нови четири групи, в които се отглеждат общо между 110 - 120 деца, което на практика се равнява на капацитета на една детска градина. Това съобщи на откриването днес кметът на Плевен Найден Зеленогорски и увери, че местната администрация ще продължи да работи в тази посока. "В момента няма жалби за необхванати деца в детски градини в Плевен, и което е най-доброто - нямаме проблеми от такова естество", подчерта градоначалникът. Той беше категоричен, че той и екипът му ще направят всичко възможно децата на Плевен да се отглеждат в европейска среда.