Общината се отчете за снегопочистването
Общината се отчете за снегопочистването / netinfo
Обобщена информация за зимната ситуация на територията на града и малките населени места бе представена тази сутрин от Община Плевен в Областния кризисен щаб. Това съобщават от отдел Протокол на Общинска администрация. Частичните затруднения в участъците Радишево-Тученица-Бохот, както и Радишево-Пелишат са преодолени, гласи справката. Извършен е пробив до селата Къртожабене, Коиловци и Върбица. Проблемна остава отсечката до Бръшляница от разклона към Коиловци. Ангажимент за поддържането на пътя има Районна пътна служба - Гулянци.

Няма кметства без ток, вода и снабдяване с хранителни продукти на територията на Община Плевен. Във всички тях е осигурено и медицинско обслужване от общопрактикуващите лекари по утвърдения график. По-голямата част от междуселищните автобуси се движат.

След разчистването на четвъртокласната пътна мрежа «Инжстрой» ЕООД започва дейности по цялостното й опесъчаване и осоляване с цел осигуряване на нормална и трайна проходимост.

В град Плевен продължава почистването на второстепенните улици. Сериозен проблем остават неправомерно паркираните автомобили, което наложи Община Плевен да се обърне за съдействие към районните полицейски управления. Този факт, както и необходимостта да се извозва рекордното количество паднал сняг, допълнително затруднява, забавя и оскъпява дейността на заетите със зимната поддръжка дружества.

Подходите към седемте ясли, 24-те детски заведения и към училищата са почистени. Осигурени са подстъпите към УМБАЛ, Военна болница, ІІ клинична база, Клиниката по трансфузионна хематология и Клиниката за остри психози в жк «Сторгозия».

Община Плевен отново апелира собствениците на обекти, фирми, всички граждани да изпълнят задължението си и да почистят прилежащите терени на сградите, които ползват или обитават, паркингите към тях и междублоковите пространства. Това ще гарантира не само нормална проходимост на пешеходци и автомо били, но и възможност за достъп на машините за сметоизвозване. Община Плевен напомня и за другото тяхно задължение - да се вземат своевременни мерки срещу падащи снежни маси и ледени висулки от покривите на сградите при затопляне на времето.

Въпреки рекордното количество сняг, отчетено от началото на метеоролигечните измервания в региона, Община Плевен не само не допусна бедственно положение на територията, а положи усилия обстановката да се нормализира във възможно най-кратките срокове, се казва още в съобщението.