Областният управител Цветко Цветков предложи на учителите да спрат стачката
Областният управител Цветко Цветков предложи на учителите да спрат стачката / netinfo

Да спрат стачката и постепенно да преминат към фаза на мирни преговори, това е предложил на стачкуващите учители областният управител на Плевен Цветко Цветков днес. Той се е срещнал с ръководителите на двата големи синдиката в Плевен – КНСБ и “Подкрепа” Янчо Андонов и Цветан Дангуров, с регионалния председател на синдиката на учителите към КНСБ Асен Павлов и представители на стачния комитет в Плевен. Това информират от пресцентъра на Областна управа.

Цветко Цветков е отправил призив към синдикалистите и стачниците да препоръчат на националните си ръководства формулата за мирни преговори като шанс да бъде стимулиран процеса на взаимни компромиси и да се постигнат взаимно приемливи решения на правителството и стачкуващите учители.

Според областния управител протестите на учителите продължават прекалено дълго и това се отразява на учебния процес, на децата, които не посещават училище и на техните родители. Никой не бяга от отговорност, но нека дебатът от сега нататък да протича в друг формат, каквито са мирните преговори, е настоял Цветко Цветков.

Синдикалисти и стачници остават на позицията, че към този момент може само да обсъждат предложението, отправено от плевенския областен управител, допълват от пресцентъра.