Областната комисия по заетост ще заседава в Плевен
Областната комисия по заетост ще заседава в Плевен / Дарик Плевен

Заседание на областната комисия по заетост ще се проведе в Плевен на 1 декември, съобщават от пресцентъра на Областна администрация. То е свързано с реализацията на НП "От социални помощи към осигуряване на заетост 2011". Инициатор на срещана е зам.-областният управител Тошко Гетов.

По време на срещата ще бъде представена обобщена информация от Дирекция "Регионална служба по заетостта" Ловеч за внесените проекти по НП "ОСПОЗ" от работодатели в област Плевен. В дневния ред на заседанието е включено обсъждане и гласуване на предложение за финансиране на проектите от Агенцията по заетост-София.

Поканени да присъстват са членовете на комисията по заетост към областния съвет за развитие, кметовете на общините в областта, Регионална дирекция "Социално подпомагане", ДФ "Земеделие" и Териториално статистическо бюро - Плевен. Сред участниците се очаква да бъдат и представители на работодателите, Областна инспекция по труда, Регионална служба по заетост - Ловеч, дирекциите "Бюро по труда", синдикатите - КНСБ и "Подкрепа". Срещата ще започне в 10.00 часа в заседателната зала на Областна администрация Плевен.