МУ-Плевен е домакин на Общото събрание на НПСС в България
МУ-Плевен е домакин на Общото събрание на НПСС в България / archive.dariknews

Студентският съвет на Медицински университет - Плевен е организатор и домакин на Общо събрание на Националното Представителство на студентските съвети /НПСС/ в България, което ще се проведе на 8 февруари 2014 г. в аудиториум „Магнум" на Втора клинична база „Проф. д-р Марин Ганчев". Студентската общност, сформирана от представителите на студентските съвети на 51 висши училища в страната, се събира в Плевен, за да отчете дейността си за изтеклия двегодишен период.

Освен отчета на настоящото ръководство, на общото събрание ще бъде направен избор за ново, което се състои от председател, членове на Изпълнителен съвет, Контролен съвет, както и членове на постоянните комисии. Общото събрание е от изключителна важност, защото на него ще бъде избрано ръководството на организацията за следващите две години.

Студентски Съвет е организация, създадена според Закона за висшето образование, с основни цели представяне на студентите пред академичната общност и обществото, както и защита на техните интереси.

Националното Представителство на Студентските Съвети е също организация, създадена според Закона за висшето образование, която е единствената законна организация на обучаващите се в България - студенти, докторанти, специализанти и курсанти.

В нея Върховен орган е Общото събрание, в което право да членуват имат студентските съвети на всички акредитирани висши училища в България. Всеки студентски съвет има право на трима делегати, които се избират локално от студентските съвети.

Общото събрание на НПСС ще бъде открито на 8 февруари 2014 г - събота в зала „Магнум" от ректора на МУ-Плевен проф. д-р Славчо Томов.