Момиченцето, намушкано от баща си, е с опасност за живота
Момиченцето, намушкано от баща си, е с опасност за живота / Dariknews

Момиченцето от Червен бряг, което по-рано днес е било намушкано в корема от собствения си баща е с опасност за живота, съобщиха от полицията. То е настанено настанено в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение на Плевенската болница и е на апаратно дишане. За това информираха от пресцентъра на здравното заведение.

Детето се казва Дарина и е на 2,7 години, от ромски произход. Намерено от 52-годишният си дядо Станчо в жилището на бащата-убиец Върбан Маринов. Момиченцето е оперирано в Районната болница в Червен бряг, под наблюдението на доц. Нинов. В болницата в Плевен то е прието с тежка кръвозагуба и е поставено на апаратна вентилация. В момента му се прави кръвопреливане, съобщи дежурният лекар в Университетската многопрофилна болница в Плевен д-р Георги Доцински.

Сигналът за инцидента е подаден в полицията около 13.00 часа от дядото на децата. Заедно с момиченцето дядото открил и безжизнения труп на другата си внучка- Виолета, която е на 1,5 год. По-малкото момиченце било с прободни рани в корема и гърдите. По-късно, в постройка на двора, дядото се натъкнал на трупа на 27-годишният баща на децата, които се бил обесил, обясниха от полицията.

Изяснено е, че бащата, посегнал на децата си, е с 13 криминални регистрации в полицията за кражби, унищожаване на имущество и кражба с изолзване на МПС. Осъждан е на пробация.

Предстои изясняване на причините, довели до трагедията, както и на всички обстоятелства, свързани със случая. Материалите по случая са предадени на прокуратурата.