Младежи от Плевенска област участваха в международен обмен в Крайова
Младежи от Плевенска област участваха в международен обмен в Крайова / archive.dariknews

Като партньор на „Студентска асоциация на факултета по физика в Крайова"  сдружение „Младежки доброволчески център - Долна Митрополия" взе участие в младежки обмен на тема „Формално и неформално образование", провел се в румънския град,

Група от седем младежи от област Плевен с тим лидер Йордан Христов от сдружение „Младежки доброволчески център - Долна Митрополия" бяха в Крайова от 9 до 17 октомври.
В проекта взеха участие младежи от Румъния, която е водещ партньор, Унгария, Турция и България.

В рамките на международния обмен, младежите и участваха в различни занимания, свързани с темата му - формално и неформално образование, посещение на университета в Крайова, Общинската управа в града, музеи, училища.

Младежи от Плевенска област участваха в международен обмен в Крайова
netinfo

Идеята на обмена бе участниците от различните страни да дадат своя принос и гледна точка по разглежданите теми и по този начин да научат за себе си, за другите, както и за чуждата култура.

В края на проекта, финансиран от програма „Младежта в действие" на Европейската комисия, всички участници получиха Youthpass удостоверяващ придобитите компетенции по време на проектните дейности.