Млад кмет” започва акция за почистване на Ловеч
Млад кмет” започва акция за почистване на Ловеч / Дарик Плевен

Акция "Нека опазим нашия град чист и красив" стартира в Ловеч днес. Тя е по инициатива на десетокласникът на Природо-математическата гимназия Ивайло Стоенчев. Преди месец той управлява Ловеч като млад кмет за един ден.

Идеята му е да бъдат почистени обяви, рекламни материали и некролози, поставени извън регламентираните за това места. Тя е подкрепена от  доброволците от БЧК, сдружение "Екомисия 21 век" и община Ловеч. Първоначално ще бъдат почистени кварталите "Вароша" и "Дръстене". Началото на акцията е 14.00 часа.

Намерението на младия "кмет" е дейностите да бъдат проведени многократно и да бъдат обхванати всички райони в града. Ловешката общественост трябва да свикне с мисълта, че разлепянето на обяви, реклами, табели, некролози и плакати на необособените за това места е неправилно и некрасиво, смята Ивайло Стоенчев.

Според него, с усилията и ангажираността на всички граждани на Ловеч градът може да изглежда много по-чист, красив и привлекателен. Ивайло е доброволец към сдружение "Екомисия 21 век" от  една година насам. Преминал е обучение за младежки лидери и обучение за PR и комуникации.