Министър Стойнев ще направи първа копка на фабриката на Нексанс Аутоелектрик
Министър Стойнев ще направи първа копка на фабриката на Нексанс Аутоелектрик / dariknews

Както вече информирахме, на 10 май 2014 г. - събота, министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев ще пристигне в Плевен. Той ще направи първата копка на Фабрика за автомобилни кабелни системи на германското поделение на Нексанс Аутоелектрик. На церемонията са поканени още областният управител на Плевен Илиян Йончев, кметът на Плевен проф. д-р Димитър Стойков, чуждестранни посланици и представители на националната и местната администрация.

Проектът e част от Индустриален и Логистичен Парк Плевен и се изгражда от Бългериън Пропърти Девелъпмънтс, специализирана в разработване и управлението на търговски, индустриални и складово-логистични площи.

Проектите на Бългериън Пропърти Девелъпмънтс са разположени на ключови локации с обща отдаваема площ от 60 хил. кв.м., с над 200 наематели и проекти за развитие, възлизащи на около 400 хил. кв.м. Предвижда се фабриката да заработи до края на годината. Тя ще осигури поетапно разкриване на 600 работни места.

Церемонията по първата копка на завода за автомобилни кабрели ще започне в 13:30 часа на 10 май и ще продължи с брифинг за медиите и официален коктейл.

По-късно същия ден от 17:30 часа  министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев ще се участва в среща, която ще се проведе в зала „Плевен" на Областна администрация.