Местни активисти на Атака отхвърлят регионалното ръководство на партията
Местни активисти на Атака отхвърлят регионалното ръководство на партията / DarikNews
Местни активисти на Атака отхвърлят регионалното ръководство на партията
25563
Местни активисти на Атака отхвърлят регионалното ръководство на партията
  • Местни активисти на Атака отхвърлят регионалното ръководство на партията

Декларация, в която изразяват несъгласието си с ръководството на областното и общинското ръководство на ПП Атака в Плевенска община и област са изпратили общинските съветници от партията Красимир Златев и Мартин Николов до централното ръководство на Атака. Документът беше прочетен от Красимир Златев днес по време на заседанието на плевенския Общински съвет.

В декларацията е записано: "Чрез настоящата декларация изразяваме несъгласието си с ръководството на областното и общинското ръководство на Атака в Плевенска община и област. Създаваме нова независима от него политическа структура, отхвърляме и не признаваме методите и начините на неговото управление. Ще се ръководим и подчиняваме директно на централното ръководство на Атака, където следва да узакони статута ни на независима структура до края на януари 2010 год. В противен случай, ще излезем от редовете на Атака и ще се обявим за независими". Декларацията е изпратена до централата на партията на 15 януари, тя е подкрепена от Общинската организация на град Левски, в град Долна Митрополия, Гулянци, Долни Дъбник и активни членове на Атака в Плевенска област и общината. Това обясни за Дарик Красимир Златев.

По думите му, ако от централата отговорят негативно или не отговорят, той и колегата му Мартин Николов ще гласуват предложенията в Общински съвет Плевен според това, което са обещали пред избирателите. Те ще работят за избора на омбудсман и за връщането на Митко Минков като зам.-кмет в община Плевен.

Подробности чуйте в звуковия файл от Красимир Златев.

Потърсихме за коментар на събитията, естествено, и председателя на общинското и областно ръководство на Атака Плевен - Георги Мусев. След първото позвъняване той отговори, че не е запознат със съдържанието на декларацията и връзката прекъсна. Последва отново опит от наша страна да се свържем с г-н Мусев, за да използва той правото си на отговор, но след няколко сигнала "свободно", връзката отново прекъсна.