Любомир Петков: Малко спокойствие в семейна атмосфера е достатъчен подарък
Любомир Петков: Малко спокойствие в семейна атмосфера е достатъчен подарък / netinfo

Среща-разговор специално за татковци, на която все пак присъстваха и майки, организира в Плевен днес кандидатът за народен представител от Коалиция за България Любомир Петков. Поводът е Денят на бащата, за който все още в страната ни се знае малко. На нетрадиционната среща в клуба на ул."Рила" семействата дойдоха и с малчуганите, които се забавляваха в детския кът.

В неделната вечер много от семействата се събират заедно и това се превръща в своеобразен празник. Но е хубаво, когато и за татковците има един ден от годината, в който могат да се радват на специално внимание, коментираха на срещата силните половинки в семействата.

За причините да организира подобна среща обясни Любомир Петков, кандидат за народен представител от Коалиция за България за 15 Плевенски избирателен район и млад татко на 3-годишна срамежлива красавица. "Ние нямаме традиция да честваме този празник, и полу на шега, полу на сериозно, решихме да съчетаем краткия неделен предизборен отдих с другите млади хора в листата, в предизборния щаб, младите татковци. Искахме да освободим майките да си свършат някоя домашна работа и това време, което е възможно в напрегнатия период, да го отделим за нашите деца", каза Любомир Петков.

Според него идеята е за по-скоро неделна почивка с приятели, отколкото нещо строго партийно в рамките на кампанията. На въпрос колко време остава за семейството на млад татко, който се занимава активно с политика, кандидатът за народен представител на левицата отговори, че истината е, че е най-голям длъжник на семейството и детето си. "Шаблонно е да кажа, че политиката ми взима много, но да - взима ми много и от времето, и от енергията, и от емоциите. Аз възприемам политиката, освен като призвание, и като кауза, и като професия", допълни Любомир Петков. 

"Стремя се, обаче, и в малкото свободни моменти, като този, да давам всичко, на което съм способен и на семейството си. Най-желания подарък за Деня на бащата го получих - малко спокойствие в семейна атмосфера - мисля, че това е достатъчно", каза още младият татко.