Конкурс, посветен на Гена Димитрова организират в Плевен
Конкурс, посветен на Гена Димитрова организират в Плевен / dariknews.archive

Във връзка с отбелязването на 75 години от рождението на оперната прима Гена Димитрова, Сдружение „Артилерия - ген. Владимир Вазов", съвместно с Младежки форум - Плевен и Пенсионерски клуб „Мизия", организират концерт - конкурс за народна песен за деца от 1 до 4 клас - от 6 до 11-годиишна възраст.
За участие в конкурса са поканени деца от началния курс на Среднообразователните училища и от началните училища в Плевен. Това съобщи полк. о.р. Радослав Георгиев - председател на Сдружение "Артилерия" в Плевен.

Събитието ще се проведе на 27 април от 14:30 часа в зала „Катя Попова". Участниците са разпределени в три възрастови групи - 6 и 7-годишни, 8 и 9, и 10 и 11-годишни деца, като излъчените победители ще представят отново песните, с които участват в конкурса, за да бъде определен накрая носителят на приза „Плевенско славейче 2016".

Интересното тук е, че победителят ще бъде избран с гласуване на публиката в залата. Преброяването на гласовете ще се извърши от самите организатори на събитието.

Предварителното записване и изслушване ще е на 25 април в зала „Катя Попова" от 14:00 до 17:00 часа.

За втори път след първото издание на конкурса през 2009 г., Сдружение „Артилерия" предлага в плевенските училища в „Часа на класа", учениците да бъдат запознати в биографията на голямата опеерна певица Гена Димитрова и да бъдат възпроизведени пред тях откъси от най-известните ооперни роли на примата.

Предложението на Сдружение „Артилерия" ще бъде внесено този следобед в РИО-Плевен, поясни полк. о.р. Радослав Георгиев.
.