1
1 / obshtina.pleven
Националната състезателка Мариела Любенова, която е световен вицешампион и двукратен европейски шампион по карате Киокушин, получи наградата на Община Левски  за изключителни спортни постижения през 2017 г.

Кметът на Община Левски Любка Александрова връчи грамота и  парична награда на Мариела, гласувана вчера единодушно на редовно заседание на ОбС - Левски.
Любка Александрова поздрави Мариела, дългогодишна състезателка по карате от СКК „Киокушин“ гр. Левски, вече национална състезателка, и каратеките от клуба  за високите  постижения през годините на проведената днес след обяд среща в общината.

”За мен е чест и гордост да поздравя Мариела и всеки един от вас за дръзновението,за огънчето, което носите в душите си. Град Левски е късметлия с хора като вас, сенсей Милен Петров и Росица Петрова с примера, който давате с постиженията”, каза Александрова и пожела нови успехи на които да се радваме.
Мариела, която вече е национална състезателка с първо кю и кафяв колан и 9 години тренира упорито и сбъдва мечтите си благодари на Общината, на сенсей Милен Петров и родителите си и на всички за подкрепата. 

1
obshtina.pleven

В приятелски разговор протече срещата на кмета на общината с каратеките от СКК „Киокушин“, на която те разказаха  за медалите които красяха гърдите им.
Сенсей Милен Петров благодари на Мариела за това, че заедно с нея сбъдна и своята мечта.
Изключително успешната изминала година е добър старт за новата.

Като състезател на българският национален отбор участва в Световно първенство по карате „Киокушин”  на 27 и 28 май в Сибиу, Румъния и завоюва третото място в категория „девойки старша възраст до 65 кг.”

„Още веднъж Мариела Любенова показа изключителни умения и висок боен дух, за което й благодарим, че представя достойно града ни и ни кара да се гордеем, че е  част от СКК „Киокушин” гр. Левски”-сподели след световното първенство сенсей Милен Петров .
Националната състезателка Мариела Любенова на СКК „Киокушин”гр.Левски стана европейски шампион на Европейско първенство по карате Киокушин за юноши и девойки младша и старша възраст, при девойки старша възраст до 65 кг., проведено на 18 март в Берлин, Германия.