Каракачанов:Обсъждаме с АБВ и ГЕРБ обща кандидатура за кандидат-кмет в Никопол
Каракачанов:Обсъждаме с АБВ и ГЕРБ обща кандидатура за кандидат-кмет в Никопол / dariknews.archive

Патриотичния фронт - НФСБ и ВМРО има трима утвърдени кандидати за кмет на община в област Плевен. От коалицията обясниха, че за да се избегнат опити за политически атаки срещу избраните от тях хора, общините с определени кандидат-кметове ще бъдат оповестени по-късно.

Новината обяви на 23 март 2015 г. в Плевен Красимир Каракачанов, зам.-председател на Народното събрание, на среша с медиите. В пресконференцията участваха Николай Маринов - областен координатор на НФСБ, и Иван Кюлджийски - зам.-председател на общинската структура на ВМРО-Плевен.

"Амбицията на Патриотичния фронт е във всяка община в областта да издигнем свой кандидат за кмет, различен ще е само подходът ни в Никопол", заяви Красимир Каракачанов. „В Никопол имаме намерение да се обединим с други български партии и да издигнем обща кандидатура, за да се противопоставим на това ДПС да определя политиката на тази община. За там вече имаме разговори и с АБВ, и с ГЕРБ. Заявявам официално, че за Никопол ние сме готови да оттеглим наша претенция и наш кандидат за кмет ако постигнем съгласие с тези две формации за обща кандидатура и обща листа в тази община", уточни Каракачанов.

Относно кандидатурата за кмет в община Плевен, Каракачанов съобщи, че все още се обсъжда каква ще е формулата за местните избори. Той съобщи, че до момента в тази връзка ПФ вече е получила две предложения от политически формации за съвместна работа. За община Плевен не сме взели още окончателното си решение", заяви Красимир Каракачанов.

От ПФ вече са предприели обиколка в областта, за да видят на място какви са възможностите по места за издигане на кандидати за местния вот и за да се запознаят на място с конкретните проблеми на хората.

„Имаме намерение да обединим всички патриотични формации в област Плевен с единствената цел да се намесим решително в местните избори, да имаме вече опорни пунктове и в местната власт", обясни и Николай Маринов. Относно номинациите за селски кметове, той отбеляза, че идеята е да бъдат издигнати нови лица, които не са толкова познати, но имат необходимия опит.