Кампания бори затлъстяването
Кампания бори затлъстяването / netinfo

Национална седмица за борба със затлъстяването ще се проведе за трета поредна година между 3 и 9 ноември, съобщават от РИОКОЗ Плевен. Тя се организира в съответствие с националната политика и политиката на Европейския съюз и Световната здравна организация за противопоставяне на затлъстяването.

Организатор е Координационният съвет на Националния план за действие “Храни и хранене”, а патрон на инициативата е министърът по европейските въпроси Гергана Грънчарова.

В рамките на Националната седмица експертите от дирекция “Опазване на общественото здраве” са планирани семинари и дискусии в плевенската математическа гимназия “Гео Милев” и професионалната гимназия по туризъм “Алеко Константинов”. Плевен ще се присъедини и към европейската инициатива на Евро-Ток за организиране на здравословно готвене с ученици.

На местно ниво е предвидено и разпространение на Национални препоръки за здравословно хранене на децата, както и разработване на флайер с послание, свързано с Националната седмица за борба със затлъстяването.