Какво написаха вестниците на 20 юни
Какво написаха вестниците на 20 юни / netinfo
Ремонтът на пътя Плевен-Никопол ще продължи, с това заглавие успокоява читателите си вестник “Посредник” днес. След като се появиха съобщения от правителствената пресслужба, че 10 проекта за ремонт на пътища са спрени и между тях е пътя Плевен-Никопол, за коментар е потърсен областният управител Цветко Цветков. Той дава отговор на въпросите какво ще се случва с този важен път, ще продължи ли работата и с какви средства.

Предстоящата сесията на Общинския съвет също е намерила място в челната страница на вестника. За дневния ред и най-парливите точки за обсъждане са писали колегите. Центърът за психологически изследвания е на път да се сдобие най-после с клуб, но възмездно, това е акцента само за една от 40-те точки в дневния ред на сесията, която ще се проведе на 24 юни.

Откраднаха оградата на Дом “Майка и дете”, още едно заглавие от “Посредник”. Наглите апаши са отмъкнали цели 20 метра от оградата. Солидната метална ограда е отрязана с машина, явно крадците изобщо не са се притеснявали от шума, който вдигат.

Енергийните помощи за новия отоплителен сезон ще се получават само като пари на ръка, а не като досега под формата на ваучери. Това съобщават от страниците на „Посоки” днес. Приемът на документи за социалните плащания за отопление ще стартира от 1 юли, и ще продължи до началото на месец октомври. Парите, които се очертава да са около 270 лв., ще се дават еднократно преди началото на отоплителния сезон.Сумите ще се изплащат или на каса в дирекцията, или по банкова сметка, която социално слабите оповестят.

Според данни от Инспекцията по труда 22 работодатели са изявили желание да наемат непълнолетни за работа това лято. От молбите е отказано само на една, а сред заявените работни места преобладават тези за сервитьори и строители, съобщи за „Посоки” Драгомир Ванков, началник на Инспекцията в областния център.

“Фенка на Зеленогорски фалшифицира брошура”, е водещото заглавие в новия брой на "BG Север". Касиерка задраскала имената на червени депутати от юбилейна книжка на алпинистите и изрязала с бръснарско ножче страницата със снимката им. Още подробности – на страница 3.

Там ще прочетете и за битката за ученици, която придобива застрашителни размери. Експертите от регионалния инспекторат по образование в Плевен очакват процесът да ескалира през есента. Причината - съкращенията в системата на образование. Само за един случай в инспектората има четири жалби. Отново на конфликтната страница ще научите и за трагедията на възрастни хора, изхвърлени от дома им с измама.

С какво точно се занимава общинският инспекторат и каква е ползата от дейността му за данъкоплатците, които го издържат, четете от страницата „общество и политика”.

„Къде да отидат децата, ако нямат баба на село” ще разберете от темата на екипната разработка на седмичника.

В навечерието на празника на Червен бряг пък ще се запознаете с любопитни подробности за града и хората, които живеят там, както и за политиката на новия кмет Данаил Вълов, от страници 9 и 11 на седмичника.

„Парцалев беше Дон Кихот по душа, но не доживя да изиграе тази роля”, заявява в интервю пред „BG Север” друг голям актьор – Петър Слабаков. Смешни и тъжни истории от приятелството му с Парцалев и размисли за случващото се днес, четете на страницата за култура и изкуство.