Именуват улиците в най-големия жилищен комплекс в Ловеч
Именуват улиците в най-големия жилищен комплекс в Ловеч / archive.dariknews

Предварително публично обсъждане с живеещите в най-големия жилищен комплекс в Ловеч - „Младост", на проекта за наименуване на улиците ще се проведе днес от 17.30 ч. в салона на Природоматематическата гимназия, съобщиха от пресцентъра на общината. Публичното обсъждане с гражданите на Ловеч е на 24 януари от 17:00 часа в заседателната зала на общинската администрация.

Скица на ж.к. „Младост" показва, че на територията на комплекса съществуват седем улици по смисъла на Закона за устройство на територията. Община Ловеч предлага шест от тях да получат име. Улиците ще носят имената на градовете, побратими на Ловеч, в повечето от които има значими обекти - улици и площади, носещи името на люляковия град. Връщайки жеста, ние ще демонстрираме нашето отношение към партньорските градове, с които поддържаме традиционно добро сътрудничество, коментира кметът Минчо Казанджиев.

Именуването на улиците няма да доведе до промяна в адресите и подмяна на личните карти на живеещите там. То става факт с решение на общинския съвет.