Хванаха трима с дрога
Хванаха трима с дрога / netinfo

Трима мъже са задържани с наркотици по време на мащабна специализирана акция за противодействие на наркоразпространението в Плевен, информират от пресцентъра на полицията.

В ранните часове на 11 ноември около 5.10 часа на улица „Сторгозия” е спрян за проверка лек автомобил „Рено Клио”, управляван от 24-годишен плевенчанин. Возещият се на предната седалка пътник е изхвърлил под седалката в колата две пликчета, съдържащи амфетамин. Установено е, че 25-годишният мъж е криминално проявен, многократно осъждан – в досието си той има присъди за кражба и притежаване на наркотици.

Около 15.00 часа във Второ полицейско управление е доведен 19-годишен младеж, у когото са намерени четири пакетчета с хероин и две полиетиленови пликчета с марихуана. Притежателят на наркотика има 14 заявителски материала в полицията и четири присъди.

Часове по-късно на кръстовището на улиците „Св. Св. Кирил и Методий” и „Димитър Константинов” в централната част на града е спрян за проверка 21-годишен младеж. При обиск у него са открити 6 топчета с хероин. До момента плевенчанинът няма нарушения на закона. Наркотикът е иззет за лабораторни изследвания.

Мъжете са в арестните помещения на Първо и Второ управление на МВР в Плевен, наложени са им полицейски мерки за задържане за срок от 24 часа. Срещу тях са образувани досъдебни производства. Материалите по случаите са внесени в прокуратурата.