Хванаха банда крадци, обирали необитаеми къщи
Хванаха банда крадци, обирали необитаеми къщи / sxc.hu

Плевенските полицаи са задържали престъпна група, извършвала домови кражби в село Опанец, съобщават от пресцентъра на МВР. Членовете на бандата - на 14, 16 и 28 години от Опанец и 26-годишен от Божурица, са заловени след подадени жалби от потърпевши собственици.

Установено е, че обраните имоти са необитавани, защото собствениците им живеят в Плевен. За времето от 9 януари до 10 февруари крадците влезли в къщата на 68-годишна и откраднали електрожен, винкели, пружини за легла и други железа. От дома на 60-годишна жена са откраднати метална ограда и метална врата на стойност около 180 лв. Имотът на 55-годишна пък останал без рекордоман, захранващ къщата, кабели, количка, дръжки за брави и други вещи на обща стойност около 1 500 лв. От престъпната група само 26-годишният е осъждан за кражби.

Откраднатите вещи са продадени в пунктове за изкупуване на черни и цветни метали като за тях обирджиите получили около 200 лева. От извършителите са снети обяснения и по-късно са освободени. Уведомена е прокуратурата.