Художници поискаха промяна от доц. Димитър Стойков
Художници поискаха промяна от доц. Димитър Стойков / Предизборен щаб

Изложбена зала и клуб за художниците са от първите задачи на кандидата на ГЕРБ за кмет на Плевен доц. Димитър Стойков, след изборите на 23 октомври. Това заяви претендентът за кметския пост пред представители на гилдията на кръгла маса днес.

Промяна в отношението към културата поискаха плевенските художници от кандидата за кмет. Не може да сме оставени да се събираме по пейки и паркове и вече 12 години да чуваме ще имате клуб, ще имате зала и т.н., оплакаха се художниците. В открит и прям разговор с доц. Стойков те поставиха най-наболелите проблеми в областта на културата. Постоянен съвет с представители на гилдията ще формира общинската политика в тази сфера, заяви кандидатът за кмет. Една от първите задачи на консултативния орган ще бъде да направи естетическа оценка на градската среда в Плевен, за да направим града ни по-приветлив.

В края на продължилата повече от 2 часа среща художниците изразиха подкрепата си към доц. Стойков и категорична увереност, че той е бъдещия кмет на Плевен.