Хората в село Горталово вече имат мобилна връзка със света
Хората в село Горталово вече имат мобилна връзка със света / archiv.DarikNews

"От 2009 година в Общинския съвет на Плевен е поставен въпроса за липса на покритие в село Горталово за мобилните оператори. По време на предизборната кампания, хората от селото ми казаха, че в селото са откъснати, особено през зимата, когато паднат снеговете и нямат достъп до медицинска помощ и до града изобщо", сподели пред журналисти кметът на Плевен проф. д-р Стойков.

Кметът обясни, че по този повод на 6 февруари тази година е изпратил писмо до мобилните оператори с което е помолил да бъде разкрита мобилна станция. Един от операторите е откликнал на молбата и вече в Горталово има изградена необходимата базова станция.

В края на миналата седмица в общината е получено писмо от началник-отдел, Радиопланиране и оптимизация при M-Tell, от 30 11 2012, с което уведомява кмета и общинските служители, че от 30 ноември 2012, в Горталово има монтирана и функционираща мобилна станция.

Тестовете на тази станция са показали, че тя работи ефективно и Горталово вече има връзка със света. Около 120 души ще се ползват от новата мобилна станция.

Кметът на Плевен припомни също, че в края на месец август, подобна мобилна станция е изградена и в село Върбица.