Градският транспорт в Община Тетевен става безплатен
Градският транспорт в Община Тетевен става безплатен / archive.dariknews

Безплатен градски транспорт подготвят от Община Тетевен. Този и други въпроси бяха дискутирани в град Тетевен по инициатива на областния управител на Ловеч Милко Недялков с кмета на Общината Милен Милев. В срещата участваха зам.-кметовете Левчана Хаджийска и Детелин Пърлев и секретарят на Община Тетевен Галина Велева.

Със субсидиране на градския транспорт от еврофондовете, както и дофинансиране от общинския бюджет, жителите на Община Тетевен ще имат за първи път в България привилргията да ползват напълно безплатен градски транспорт. Разписанието на автобусите ще бъде по вече съществуващата схема с малки корекции, увериха от управата на града. Автобусите ще се движат по линията на всички спирки, обслужвани до момента в рамките на града.

На срещата бяха обсъдени и решенията на редица проблеми, надвиснали над общината, сред които и този с мостовите съоръжения в града, които се нуждаят от спешен ремонт.
Експертна комисия, назначена от областния управител ще инспектира състоянието и ще изготви експертиза за реконструкция на засегнатите обекти.

Минаването на тежкотоварни машини и неспазването на пътните знаци, дългият експлоатационен период, както и проливните дъждове са сред основните причини, довели до проблема.

Спешна реставрация е нужна за построения от киевския княз Георги Глож през ХIII век манастир „Свети Георги Победоносец". Манастирът - паметник на културата, е една от най-старите Свети обители на територията на България и е посещаван ежегодно от десетки хиляди туристи.