Факултет по фармация е амбицията на новия ректор на МУ-Плевен
Факултет по фармация е амбицията на новия ректор на МУ-Плевен / dariknews.bg

„Да бъдете жив и здрав, даровит и мъдър. Да управлявате по достойнство висшето училище и да владеете академичната общност. На добър час!"
С тези думи проф. д-р Григор Горчев предаде на новоизбрания ректор на Медицинския университет в Плевен проф. Славчо Томов символите на ректорското достойнство и единството на академичната общност.

Факултет по фармация е амбицията на новия ректор на МУПлевен
netinfo

Това стана на 8 февруари, ден след като Общото събрание на академичния съвет в университета избра за ректор на Медицинския университет в Плевен с 83 от общо 123 гласа досегашния декан на факултет „Здравни грижи" проф. Славчо Томов.

„Огромна чест е за мен да държа в ръцете си точно този ключ, който получих от ръцете точно на този човек, на когото дължа много", каза проф. Томов на церемонията по получаването символите на Медицинския университет.

Факултет по фармация е амбицията на новия ректор на МУПлевен
netinfo

Новият ректор отново заяви амбицията си за създаване на четвърти факултет
„Летвата, която е поставена е много висока и аз нямам друг избор освен заедно с екипа да направим така, че да развием висшето училище", каза той. Проф. Томов припомни амбициозната задача, която си е поставил в мандатната програма, университетът да стъпи още по - здраво на пазара на образованието в България и в чужбина.

„Решихме, че е изключително важно, висшето училище да се доразвие с още едно основно структурно звено" каза проф. Томов и уточни, че един факултет по фармация би бил най - реалнто и осъществимо основно звено.

Факултет по фармация е амбицията на новия ректор на МУПлевен
netinfo

Следващата седмица предстои да се свика Факултетен съвет, на който ще бъде насрочена датата за Общото събрание на което избран и новият декан на факултет „Здравни грижи", на който до сега ръководител беше проф. Томов. Той уточни, че изборът на декан се прави по същата процедура, както за ректор.