Едно лято, изпълнено със смях и игри очаква децата в Петокладенци
Едно лято, изпълнено със смях и игри очаква децата в Петокладенци / napredak.1903

През летните месеци, настоятелството при читалище "Напредък-1903" в село Петокладенци организира занимания за децата, прекарващи ваканцията си на село.

Заедно със секретаря на читалището Бистра Гаврилова, това лято малките приятели ще четат, рисуват, апликират и изработват различни сувенири.

"Понякога си устройваме състезания или играем на забавни игри. А понякога излизаме на разходка из селото", сподели Бистра Гаврилова.
Тя обясни, че в повечето случаи заниманията не изискват някакви разходи, тъй като в тях се влага въображение и подръчни материали, а за самите деца всичко е напълно безплатно.

"Идеята ни е лятото да бъде изпълнено с детски смях, да бъде незабравимо и когато свърши, малчуганите да отнесат със себе си едни приятни спомени, а и да имат желанието да се върнат отново тук", обясни Бистра Гаврилова.

Тя добави, че през настоящата ваканция на децата ще бъдат предложени нови, още по-интересни занимания. Ще има и много изненади и вече се водят разговори с хора, които могат да съдействат.

На страница на читалище "Напредък-1903" във Фейсбук се отразява всичко, което се случва и по този начин родителите, които работят в градовете, а и хората, които отдавна са напуснали Петокладенци имат възможност да се порадват на децата, които в момента са вече пет, но броят им значително ще нарастне, след 15 юни.