Дървосекач e в тежка кома след инцидент на сечище
Дървосекач e в тежка кома след инцидент на сечище / archiv.DarikNews

32-годишен дървосекач от тетевенското село Глогово е в тежка кома и с опасност за живота след инцидент на сечище, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Ловеч.

Около 11:00 часа преди обяд на 17 януари, управител на дърводобивна фирма съобщил в полицейското управление в Троян, че негов работник е пострадал при трудова злополука на сечище, намиращо се в землището на село Бели Осъм, местността Раков дол.

По първоначални данни, инцидентът възникнал при отсичане на буково дърво, което при падането ударило работника в главата, като му нанесло тежка травма. На място било установено, че 51-годишен мъж от Глогово, работещ като резач във фирмата, отрязал бука и то при падането си ударило с короната си друго дърво от същия вид, което се изкоренило и се стоварило върху 32-годишния работник. Свидетел на инцидента станал моторист към дърводобивната фирма.

Пострадалият е откаран по спешност с екип на Филиала за спешна медицинска помощ в Тетевен с диагноза тежка черепно-мозъчна травма, в състояние на тежка кома и счупен ляв крак. Има опасност за живота му.