/ Община плевен
След 20-ти юни в Плевен ще започнат ремонтите на втората група от три детски градини - „Ралица”, „Щурче” и „Калина”, които са включени в проекта „Подобряване на условията за предоставяне на модерни образователни услуги в областта на образованието” на Община Плевен.

Срокът за приключване на ремонтите е 10-ти октомври 2018 г., но зам.-кметът на Община Плевен Стефан Милев информира, че целта е до 15-ти септември дейностите да приключат, за да може с началото на новата учебна година, обновените детски градини да посрещнат децата.

Поетапното затваряне на детски градини за ремонт започва от 26 март

„Това е амбициозна задача, но мисля, че е постижима, за да може от 15-ти септември шестте детски градини да приемат децата. Срокът, който са посочили фирмите е 100 дни, което означава, че работите по ремонтите ще приключат около 10-ти октомври, което не ни устройва“, каза Стефан Милев.

Той уточни, че в тази връзка има насрочена среща с фирмите, които изпълняват дейностите, която ще сепроведе на 6-ти юни. „За сега имаме устно потвърждение, че фирмите ще вложат необходимите човешки и финансови ресурси, за да прикключат на 15-ти септември“, каза още зам.-кметът на Община Плевен Стефан Милев.