Декларация до Орешарски и МВР изпратиха хората от Телиш
Декларация до Орешарски и МВР изпратиха хората от Телиш / archiv.DarikNews

Декларация до Министър председателя Пламен Орешарски и Министерството на вътрешните работи са изпратили протестиращите жители на плевенското село Телиш тази сутрин/26-ти ноември/. Това съобщи кметът на селото Нели Дакова.

Тя обясни, че в декларацията са описани за пореден път притесненията и вижданията на хората от селото, както и причините, поради които според тях не трябва да се създава бежански лагер в бившето ракетно поделение в Телиш. "Дано да има кой да я прочете", коментира Нели Дакова.

Кметицата на селото каза, че засега в поделението, определено за бежански лагер не се влиза и барикадата на пътя, водещ към него си стои като е денонощно охранявана. Продължават и ежедневните събирания на жителите на Телиш в 10:00 часа на площада в селото. Те остават на позицията си против изграждането на бежански лагер в селото.

На 20 ноември, хората от село Телиш обявиха, че изпращат писмо до Общинския съвет в Червен бряг с искане, да бъде разгледан въпросът за бежанския лагер и съветниците да излязат с писмено становище по въпроса.