Чужденец е новият собственик на Спартак
Чужденец е новият собственик на Спартак / archiv.DarikNews

След дълго ходене по мъките устремилият се към "А" група Спартак - Плевен вече официално има нов собственик. Името му обаче засега се пази в тайна като за него се знае само, че е чужденец, съобщиха от футболния клуб.

На 28 февруари, анонимният за сега содственик беше представляван от адвокат Димитър Димитров при оформянето на нужните документи, според които собствеността се прехвърля от досегашния бос Иван Динов на новия. В момента въпросният чужденец е зад граница по бизнес дела, но се очаква да се завърне в България до 10 дни.

Досегашният борд на директорите в клуба напусна и на негово място вече има нови трима ръководители, като изпълнителен директор вече е Хари Казаков, който досега беше треньор на вратарите. Старото ръководство е изплатило всичко дължими суми към БФС и НОИ до края на 2012 година.

Спартак - Плевен е на второ място в класирането на "Б" група преди подновяването на шампионата. В събота тимът гостува на Чавдар - Етрополе в среща от 14-ия кръг.

Междувременно бяха възстановени правата на досегашния собственик на клуба Иван Динов и треньорът на юношеския тим Благой Кръстанов, които бяха отнети във връзка със скандала, в резултат на който отборът на подрастващите беше изхвърлен от първенството заради "черно тото".

Фенклубът на Спартак "Винаги верни" организира пътуване с автобус за изключително важния първи мач на "синьо-белите" за пролетния полусезон срещу Чавдар - Етрополе.

Срещата е в събота, 2-ри март, от 15:30 часа. Тръгване от Плевен в 12:00 ч. от Спортно-информационния център.

Цената е 10 лв. като не включва билета за мача. 

От фен клуба публикауват и телефони за записване: 0878 96 06 56 и 0889 44 66 03