Близо 800 000 лв. отпуснаха за ремонт на моста при Телиш
Близо 800 000 лв. отпуснаха за ремонт на моста при Телиш / dariknews.archive

Новината за червенобрежката общественост бе съобщена в аванс още в края на януари от народния представител Пламен Тачев. При представянето на проекта за видеонаблюдение в града депутатът оповести пред медийте, че до дни се очаква Правителството да внесе предложението за ремонта на моста при Телиш.  След по-малко от 3 месеца решението вече е факт - 787 хил. лева е сумата, отпусната от Междуведомствената комисия за ремонтирането на пътния надлез над жп линията София - Варна и подходите към него в с. Телиш.

Над 28 млн. лв. са парите, отпуснати от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане за изпълнение на проекти и дейности за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от бедствия.

Почти цялата сума - над 27 млн. лв., са трансфери по бюджетите на общини за разплащане на разходи по овладяването на бедствено положение, ремонти и възстановяване на инфраструктура. С останалите средства се покриват разходи на министерствата, като половината са за дейности по обезопасяване на язовирите, определени в предаварийно състояние