Благотворителен концерт изнасят от НУИ П. Пипков на 1 юни
Благотворителен концерт изнасят от НУИ П. Пипков на 1 юни / archiv.DarikNews

На 1 юни от 19.00 часа в Драматичен театър „Иван Радоев"-Плевен ще се състои благотворителен концерт на Национално училище по изкуствата „Панайот Пипков".

Концертът е в чест на Международния ден на детето и се провежда под патронажа на г-жа Цецка Цачева, председател на 41-то Народно събрание на Република България и по инициатива на училищното настоятелство с председател Петя Василева.

Мотото на събитието е „Подкрепа на изгряващата творческа слава на Плевен" и цели да подпомогне инициативи на младите таланти в училището и техните преподаватели. Такива инициативи са предстоящият Фестивал на маримбата, издаването на втория компактдиск на камерен оркестър „Бревис" към НУИ „П. Пипков" и други творчески изяви.

Благотворителната проява ще бъде открита на 1 юни в 18.30 часа във фоайето на театъра с изложба на младите художници от училището. Техните творби могат да станат притежание на ценители на изобразителното изкуство, срещу издаване на свидетелства за дарение.

Първите билети вече са закупени от кмета на Община Плевен проф. д-р Димитър Стойков, областния управител Иван Новкиришки, председателя на Общинския съвет Дарин Ангелов, както и от общински съветници от местния парламент.

Концертът е на 1 юни от 19.00 часа в залата на Драматичен театър "Иван Радоев".