Rumen Petkov
Rumen Petkov / dariknews.archive
АБВ имат амбицията да се явят на предстоящите избори през следващата година сами. Това коментира лидерът на партията Румен Петков. Въпреки това се водят разговори с други политически сили, а интерес проявяват и неправителствени организации.
 
Амбицията на АБВ е да стигне до гражданите с конкретни политики, а евродепутатите, които излъчат, да имат за кауза България. Още от политическите цели представи лидерът на партията Румен Петков: "Имаме самочувствието, че като политическа партия предлагаме много силен нов социален договор с гражданите и имаме основание да търсим собствената си реализация. Имаме активен диалог с други политически сили, интерес проявяват неправителствени организации. Мисля, че не е назрял моментът, в който трябва да финализираме разговори за структуриране на формат, в който да участваме. Имаме готовността да участваме сами".
 
На този етап основната задача е мобилизацията на структурите: "Действително структурирането, кандидатска листа, симпатизанти, членове, застъпници, които да ни дадат възможността да стигнем до широката общественост. За нас е важното да проведем дебат по политиката, защото от този дебат се бяга повече от 10 години."
 
От АБВ не си поставят за цел конкретна бройка евродепутати, които да вкарат в парламента: "Не сме привърженици на стремежа на кило. Нашата амбиция е да направим силна кампания и да вкараме евродепутати, за които България, българщината и българския интерес са кауза".  
 
Петков предупреди, че ако не се стигне до нов социален договор, проблемите ще съсипят държавата.