51-годишен мъж с пневмония е в критично състояние
51-годишен мъж с пневмония е в критично състояние / netinfo

51-годишен мъж с двустранна бронхопневмония в следствие на грип е приет в Сектора по анестезиология и интензивно лечение (САИЛ) на УМБАЛ"Д-р Г. Странски" в Плевен. Това съобщават от пресцентъра на лечебното заведение. Мъжът е с наднормено тегло и с изоставащо нервно-психическо развитие. Пациентът е с тежка дихателна недостатъчност, интубиран е и е в критично състояние.

Болният е лекуван в болницата в Гулянци, където днес е консултиран от проф. Пенка Илиева, началник на Клиниката по инфекциозни болести при Университетската болница в Плевен. 

34-годишният мъж от Горна Оряховица, който трябваше да бъде приет вчера в УМБАЛ"Д-р Г. Странски" - Плевен с диагноза двустранна бронхопневмония, развита в следствие на грип, е починал в болницата в Горна Оряховица, информираха още от лечебното заведение.

Екипът на проф. Радко Радев, началник на Клиниката по анестезиология и интензивно лечение при УМБАЛ-Плевен, отчита подобрение в състоянието на 24-годишната студентка по медицина от Тетевен, която е на командно дишане в реанимацията на лечебното заведение. Болната е с двустранна бронхопневмония след прекаран грип. 34-годишната млада жена от Троян със същите здравословни проблеми няма подобрение в състоянието, за което допринася и наднорменото й тегло.