2100 кг насипен тютюн иззеха полицаи от жители на Буковлък
2100 кг насипен тютюн иззеха полицаи от жители на Буковлък / dariknews.archive

Общо 2100 кг насипен тютюн задържаха при съвместна акция полицаи от областните дирекции на МВР в Плевен и Ловеч, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР - Ловеч.

На 14 септември ловешките полицаи са получили сигнал от плевенските си колеги, че два товарни автомобила - „Ивеко" и „Фиат Дукато", транспортират незаконния тютюн. Проведени са незабавни издирвателни мероприятия от униформени от двата града. На пътя Плевен-Ловеч (до кантона на с. Славяни) те спрели ивекото, управлявано от 30-годишен мъж от с. Буковлък. В него пътувал и 28-годишен мъж от същото село. При претърсване от возилото са иззети осем кашона, пълни с насипен тютюн, с приблизително тегло 1100 кг.

По същото време на същия път (срещу бензиностанция „Шел") бил спрян и другият автомобил, управляван от 45-годишен от с. Буковлък. Негов спътник бил 35-годишен мъж от селото. След претърсване са иззети 1000 кг насипен тютюн без бандерол.

По случая са образувани две бързи производства. Автомобилите са иззети по надлежния ред, а водачите са задържани за срок от 24 часа.