Обявиха кандидатите за кметове от ПП ГЕРБ за Монтанско
Обявиха кандидатите за кметове от ПП ГЕРБ за Монтанско / Дарик Враца
Обявиха кандидатите за кметове от ПП ГЕРБ за Монтанско
81407
Обявиха кандидатите за кметове от ПП ГЕРБ за Монтанско
  • Обявиха кандидатите за кметове от ПП ГЕРБ за Монтанско

Досегашният кмет на община Георги Дамяново Делян Димитров ще е кандидатът за кмет на ГЕРБ за Монтана, съобщи председателят на националния предизборния щаб на политическата партия и неин заместник председател Цветан Цветанов.
Той пристигна днес в Монтана, за да обяви кандидатуртите за кметове в 11-те общини на областта. До 15 септември ще са готови и кандидат-съветническите листи на ГЕРБ, уточни Цветанов.

Партията ще регистрира 9000 души общо за участие в местните избори в страната като кандидати за кметове и общински съветници.

В пет от общините на област Монтана ГЕРБ издига досегашните кметове. В Берковица - Димитранка Каменова , в Брусарци- Наташа Младенова, в Бойчиновци - Светлин Сретениев, във Вършец - Иван Лазаров и в Якимово - Георги Георгиев.

В Лом резултатите от управлението през последния мандат не са добри и има много сигнали срещу досегашния кмет Иво Иванов. Това не може да продължава, заяви Цветанов. ГЕРБ ще издигне за свои кандидат Пенка Пенкова - кмет на Лом от 2003 до 2011 година.

Във Вълчедръм кандидат за кмет на ГЕРБ ще е Румен Първин, в Медковец - Илиян Първанов, в Чипровци - Пламен Петков и в Георги Дамяново - Цветелина Александрова, която е заместник кмет през последните 4 години.

От 11-те кандидат-кметове на ГЕРБ за област Монтана, 2-ма не са членове на партията - това са Пенка Пенкова в Лом и Пламен Петков в Чипровци.
Подробности за кандидатурите - в прикачения файл.