Затворът и обществото обсъждат в Кърджали
Затворът и обществото обсъждат в Кърджали / netinfo
Дискусия на тема „Затворът и обществото” ще се проведе днес от 16.00 часа в залата на Читалище „Обединение”- Кърджали. За участие са поканени представители на всички институции от Област Кърджали, които с дейността си имат ангажименти към затворниците и бившите затворници.

От 18.00 часа в Художествена галерия „Станка Димитрова” ще бъде открита фотоизложбата „Четвъртъкът на маргиналиите”. След София, Пазарджик и Пловдив, Кърджали е четвъртият град, в който изложбата гостува. Фотографите Георги Георгиев, Венета Захариева, Арслан Ахмедов и Явор Василев представят живота в Софийския затвор.

Дискусията и фотоизложбата са част от проект на Фонд за превенция на престъпността - ИГА и АTERA Design LTD „Четвъртъкът на маргиналиите”, който се реализира с финансовата подкрепа на Програма МАТРА КАП на Посолството на Кралство Холандия и със съдействието на Софийски централен затвор. Основна цел на проекта е да се повиши информираността и чувствителността по отношение живота на затворниците и да се предизвика общественото включване с оглед неизбежното им връщане към живот в обществото.