Полуразрушен водосток застрашава Кърджали и Момчилград с безводие
Полуразрушен водосток застрашава Кърджали и Момчилград с безводие / netinfo

Има потенциална опасност Кърджали, Момчилград и още 40 населени места да останат без водоподаване, ако не бъдат взети мерки за укрепване на полуразрушен водосток по магистралния водопровод в района на село Ненково. Водостокът застрашава с подкопаване пътя, който се намира на територията на община Черноочене, алармира на проведенето днес заседание при областния управител на Кърджали на Щаба за координация при спешни и неотложни аварийно-възстановителни работи директорът на В и К Кърджали инж. Славчо Славков.

Стана ясно, че от областната администрация са предупредили за опасността с искане за отпускане на средства за укрепване на пътя Междуведомствената комисия към Министерския съвет. От там обаче все още отговор няма.

На днешното заседание териториалните структури на централната власт в Кърджали докладваха, че са подготвени за действие при влошени метеорологични условия през настоящия зимен сезон. Бе изтъкнат тревожния факт, че нито една от общините в област Кърджали не е приключила тръжните процедури за снегопочистването и няма подписан договор за идващия сезон. До две седмици те трябва да представят за съгласуване от областния управител оперативните си планове за зимата, да изготвят информация за маршрутите на училищните автобуси и списък с пациентите на хемодиализа и тежко болните на тяхна територия, които се нуждаят от извозване при влошаване на обстановката.