ГЗ отводнява след валежите
ГЗ отводнява след валежите / netinfo

Вследствие на проливните дъждове са наводнени мазета на жилищен блок на ул. „Гюмюрджинска „№ 67 гр. Момчилград.  Микроязовир в района на с. Груево за развъждане на риба, който е извън регулация има скъсване на стена. Няма нанесени материални щети , няма пострадали.  Собственика е предупреден да отвори допълнителна преграда.

В с. Широко поле и с. Костино са паднали подпорни стени. Отнесена е  пътна настилка и свлечени земни маси на участък от път за с. Висока поляна и за махала „Борино” кметство Македонци.Отнесен е насип на десния устой на желязобетонен мост по течението на река Перперешка за с. Люляково.

В  Джебел е отнесена подпорна стена за обратна канализация.

Пропаднали подпорни стени на пътища в кметства: Дружинци, Шумнатица, Горно Къпиново, Пресека, Малкоч, Хаджийско и Крилатица към община Кирково.

Наводнени са 3 жилищни сгради с.Г.Кирково., община Кирково, в с.Подкова – наводнени жилищен блок, наводнено училище в с.Долно Къпиново и наводнена къща в Бенковски.

Свлечена е земна маса на път в с.Дрангово. Пътя е разчистен. Изнесени са улици и пътни настилки в много от кметствата в общината. Изнесени са земеделски земи и залети селскостопански пътива в землището на кметство Горно Кирково.

Към момента няма населено място без ток.

Язовирите "Кърджали" и "Студен кладенец" преливат.

Извършено е отводняване на 4 обекта в гр.Кърджали от екипи на отдел АСД при Дирекция ,,Гр.З”-област Кърджали, личен състав 9 души, автомобили- 4 бр., мотопомпи – 4 бр.